Targi Slow Food Stuttgart 2014

W dniach 10-13 kwietnia 2014 w Stuttgarcie Odbyły się targi Slow Food.

Na małopolskim stoisku zorganizowanym pod hasłem Genieße Małopolska! (Zasmakuj w Małopolsce), największym uznaniem cieszyły się sądeckie miody i produkty pszczele, okowity i soki z Łącka ryby z Doliny Karpia oraz wędliny z Wolbromia, które zachęcały jednocześnie do odwiedzin naszego regionu.

Głównym założeniem targów jest promowanie regionalnej naturalnej żywności, będącej przeciwieństwem żywności typu fast food. Partnerem targów jest włoska organizacja SLOW FOOD, która propaguje ideę dobrego smaku produktów żywnościowych oraz czerpania radości i zadowolenia z jedzenia. Targi „Slow Food” są skierowane do szerokiej publiczności, do wszystkich, którzy cenią sobie zdrową i smaczną żywność. Targi rokrocznie cieszą się dużym zainteresowaniem, co potwierdziła tegoroczna edycja – ponad 400 wystawców i 55.000 odwiedzających. Wśród zwiedzających znajdują się prominentni politycy, znane osobistości ze świata kultury i mediów, gastronomowie i kucharze.

 

Czytaj więcej...

Zamów przez internet:

Dołącz do nas:

Lokalizacja:

Wyróżnienia: